Sušená šunka El pozo 6,5 kg
2249
Popis
Vepřová šunka (145 g šunky k získání 100 g hotového výrobku), sůl a konzervant: e-252.
Sušená šunka ve Španělsku (jamón curado) představuje zadní nohu ke kyčelnímu kloubu a křížové kosti; podle prezentace může sestávat z celé nohy včetně kopýtka nebo být odseknuta v kotníku.
Jamón uchovávejte v pokojové teplotě a v suchém prostředí Před nakrojením vydrží několik měsíců. Dávejte pouze pozor, aby se na povrchu nevytvořila příliš vysoká vrstva plísně. Pokud se plíseň objeví, je vhodné jí setřít utěrkou namočenou do olivového oleje. Po nakrojení je vhodné potřít řez olivovým olejem, který zabraní příliš rychlé oxidaci.
Ani po nakrojení jamónu ho není vhodné dávat do lednice. Je ovšem nutné ho uchovávat v suchu. Sníte-li ho zhruba do jednoho měsíce, vydrží vám jamón vynikající a čerstvý. Pouze při pokojové teplotě se totiž dokáže plně rozvinout intenzivní chuť, kterou v lednici pouze zbytečně utlumíte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.