Ópera Prima D.O. Tinto Shiraz
Popis
Se záměrem vyrábět mladé a velmi čerstvé víno přizpůsobujeme datum začátku sklizně nejvhodnějším vlastnostem pro výrobu mladého vína Před zahájením alkoholového kvašení se hrozny po dobu 48 hodin uchovávají při 10 ° C, aby se za nepřítomnosti alkoholu mohly extrahovat terpenické složky, které produkují charakteristické aroma této odrůdy (červené a černé lesní plody a lékořice). stejně jako antokyany zodpovědné za hluboké modravé a červené barvy. Alkoholická fermentace se provádí okysličením macerací a pod 25 ° C, aby se zachoval aromatický potenciál. Jakmile jsou dvě třetiny cukru zkvašeny, víno se odkryje, přičemž se mošt ochladí na 20 ° C, při této teplotě alkoholová fermentace končí a probíhá jablečno-mléčná fermentace. Po jemném vyjasnění a následném stáčení se stabilizuje při negativních teplotách a plní se do lahví.
Opera Prima Syrah je ideální k pití samostatně nebo k červenému masu, kořeněnému a asijskému jídlu.
Doporučujeme Opera Prima Syrah podávat při teplotě mezi 14 ° C a 16 ° C.
opera prima
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.